Share

9 Motif Batik Khas Bojonegoro

pari sumilak bojonegoro
Motif Pari Sumilak (Padi)
sata ganda wangi
Motif Sata Ganda Wangi (Tembakau)
Parang Dahono Munggal bojonegoro
Motif Parang Dahono Munggal (Kahyangan Api, tak kunjung padam)
mliwis mukti bojonegoro
Motif Mliwis Mukti (Meliwis Putih dari Legenda Anglingdarma)
sekar jati bojonegoro
Motif Sekar Jati (Pohon Jati)
parang lembu sekar rinambat
Motif Parang Lembu Sekar Rinambat (Ternak Sapi)
gatra rinonce bojonegoro
Motif Gatra Rinonce (Sumber Minyak Bumi)
rancak thengul bojonegoro
Motif Rancak Thengul (Wayang Thengul)
Jagung Miji Emas bojonegoro
Motif Jagung Miji Emas (Budidaya Jagung)

 

3 Comments on this Post

  1. wahhh
    ternyata bojonegoro beragam warna
    aku bangga menjadi anak bojonegoro
    😀

    Reply
  2. firsta adelia

    Thanks…membantu sya dlm belajar mengenal batik bojonegoro

    Reply
  3. Pujianto

    Nderek bingah kulo wonten batik ingkang sanget damel simbul bojonegoro, senadyan kulo tiyang Sambong,Puwosari tapi dereng ngertos nek wonten batik wonten daerah Purwosari lan ingkang kangunggan meniko Ibu Marfuah. Nek saget kulo injih bade nderek ningali proses ipun masalahe kulo injih nate kursus batik rikolo sak ataranipun tahun 1987-1988 jaman Pak Lurah Hantoro ingkan dados Lurah wonten Purwosari, tapi sak meniko sampun kesupen malih, mugi-mugio saget kagem damel mejukake masyarakat ,Sambong Purwosari. aamiin.

    Reply

Leave a Comment